‘En vægt’

Når man skal ud og købe sig en badevægt, så er der efterhånden mange ting man bør have med i sine overvejelser inden at man bruger sine sparepenge på den. I dag er der selvfølgelig mulighed for, at få en vægt der kun kan vise hvor meget man vejer, men hvis man kigger efter noget der kan lidt mere – eller måske efter en vægt der har et specielt design, s er det en ren jungle og priserne for en vægt kan variere en hel del.

En af de vægte som vi tidligere har anbefalet her på siden, er Withings WiFi badevægten, som er en af de mest avancerede vægte man kan få fingrene i lige i øjeblikket. Men der findes også en lang række andre mærker indenfor badevægte, eksempelvis kan man få en OBH badevægt, en Tefal badevægt, en Soehnle Badevægt – og så selvfølgelig den førnævnte Withings som vi er meget begejsterede for herinde.

En vægt

Før man hopper ud i købet af en vægt, så bør man nok have følgende ting med i sine overvejelser:
– Hvor meget vil du betale for en badevægt?
– Hvor mange kilo skal den kunne veje op til?
– Skal den kunne måle fedtprocent?
– Skal den kunne beregne BMI?
– Skal den have WiFi (trådløst internet) så den kan sende data online?

Badevægtens pris

Vi har før skrevet herinde, at prisen på vægten ikke nødvendigvis bør være det vigtigste kriterie når man er ude og købe en vægt, men de fleste af os har jo alligevel en eller anden ide om hvor mange penge vi har tænkt os at bruge på at købe en ny ting. Man kan få en vægt fra 100 kroner og op til over 2000 kroner, alt efter hvilke krav man har til den.

Maksimal belastning af en vægt

Det andet punkt på ovenstående liste er nok det vigtigste, der er nemlig stor forskel på hvor mange kilo de forskellige vægte kan gå op til, og det siger sig selv, at hvis man vejer 150 kilo, så skal man naturligvis ikke købe en vægt der kun kan tage op til 120 kilo. Vejer man op til cirka 110 kg. så vil man som regel kunne købe en hvilken som helst vægt, da dette typisk ligger under grænsen for hvad en vægt kan.

Skal den kunne måle fedtprocent?

Selv om mange nok vil mene, at tallet som man får fra en vægt der måler fedtprocent, muligvis ikke kan bruges til så meget. Men hvis man er på slankekur, så kan det faktisk være en rigtig god ide med en badevægt der kan måle fedtprocenten. Der sker nemlig ofte det, at man omdanner fedt til muskler og så siger vægten måske stadig at man vejer 90 kilo – og hvis man ikke har en vægt der kan måle fedtprocenten, så kan det føles som om at man er gået i stå med slankekuren fordi vægten ikke bevæger sig.

En vægt der kan beregne BMI?

BMI er en måde at måle hvordan man ligger på en vægtskala, BMI-skalaen går helt fra undervægtig og op til meget overvægtig. Det er egentlig ganske nemt selv at beregne sin BMI, men derfor kan det også være endnu en god indikator for at man kan følge med i sit vægttab – eller lige så vigtigt: holde øje med om man holder sin vægt.

Vil du have historik?

Hvis du synes at det kunne være interessant eksempelvis at følge med i din vægt via din iPhone, eller via din computer, så bør du kigge efter en vægt der gør det muligt for den at sende data til internettet via WiFi. Altså en såkaldt WiFi badevægt, vi har anmeldt flere af dem herinde, så kig lidt rundt hvis det er sådan en du tror at du leder efter.

Er du klar til at kigge nærmere på nogle forskellige vægte, så klik her.