Badevægt fedtprocent

En af de meget populære muligheder som mange kigger efter når de skal investere i en ny badevægt, er muligheden for at få en badevægt der kan vise fedtprocent. Din krops fedtprocent er selvfølgelig et udtryk for, hvor meget fedt – kontra muskler og knogler, der er i din krop, men hvordan finder en badevægt egentlig ud af hvad din fedt procent er?

Hvordan måles fedtprocent på en badevægt?

Måden som en badevægt kan måle din fedtprocent på, er ved at den sender en smule – og i øvrigt ganske harmløs strøm op igennem din krop via det ene ben. Når strømmen kommer tilbage til vægten via det andet ben, så kan vægten udfra nogle formler beregne hvor stor “modstand” der er i kroppen og derved vurdere fedtprocenten. Dette kan lade sig gøre, fordi fedt næsten ikke leder strøm – hvor imod muskler og væv leder det ganske udemærket på grund af vandindholdet. Sagt på en anden måde, så løber strømmen på stor modstand fra fedtcellerne i din krop. Det sig sig selv, at målingen af fedtprocenten kun virker, hvis man har bare fødder når man vejer sig.
Måling af fedtprocent
Metoden som også hedder “Bioelektrisk impedans måling”, virker jo ganske smart, men selve målingen er desværre lidt usikker og giver der med ikke et 100% præcis billede af fedtprocenten i din krop. På en god badevægt skulle usikkerheden være på omkring 4% – og på en billigere badevægt vil den være langt større. Derudover er det faktisk muligt at påvirke målingen afhængigt af om man lige har indtaget en masse vand – eller omvendt, hvis man ikke har drukket vand i et stykke tid.

Det er i øvrigt helt naturligt, at kvinder har en højere fedtprocent end mænd. Den højere fedtprocent hos kvinder er et design fra naturens hånd, og skyldes at kvinder producerer større mængder af hormonet østrogen end mænd gør. Den “normale” fedtprocent for kvinder ligger imellem 25 og 31 procent – hvor den for mænd ligger imellem 18-26 procent.

Selv om der er en hvis fejlmargin i den fedtprocent som en badevægt måler, så kan den stadigvæk fungere som en ganske god indikator ved regelmæssigt brug. Sørger man for at veje sig på samme tidspunkt – eksempelvis om morgenen, før man har spist morgenmad / drukket noget, så vil man opleve at få en mere præcis og pålideligt måling af fedtprocenten.

Badevægte med fedtprocent måling

Der findes efterhånden rigtig mange forskellige badevægte som gør det muligt for os at måle fedtprocenten der hjemme. Som sagt, så bliver de mere præcise hvis man kommer op i den dyrere ende af prisskalaen. Vi har her samlet en række badevægte med fedtprocent måling indenfor forskellige priskategorier så du har lidt at vælge imellem. Vi har ikke anmeldt – eller prøvet alle sammen, men kan klart anbefale den store udgave af WiFi badevægten fra Withings (vægten kan købes her).

Køb Badevægte med fedtprocent måling her:

Mærke Pris
Tanita BC545N 1899 kroner Køb vægten her
Fitbit Aria WiFi Badevægt 899 kroner Køb vægten her
Beurer BG64 599 kroner Køb vægten her
OBH Balance Light 499 kroner Køb vægten her
Tanita UM51 399 kroner Køb vægten her

* Priserne ovenover var gældende sidst vi besøgte det pågældende website.